zondag 15 oktober 2017

Vroege Vogel Wandeling

Vorige zondag liep ik weer mee met een Vroege Vogelwandeling. Ik heb dat al een aantal keer eerder gedaan en de vroegste wandeling was midden in de zomer en die startte om 6.00 uur. Maar omdat de zon nu toch al weer heel wat later opkomt was de starttijd deze keer 8.00 uur. Ik hoefde dus niet zo heel vroeg op.

Het was weer echt heel erg genieten. Wat zijn er toch veel paddenstoelen te vinden.

Nou weet ik heel weinig namen van paddenstoelen, heb het meestal over die rode met witte stippen of die gewone lichtbruine dingen... 

Maar als je met een natuurgids een wandeling maakt, dan hoor je nog eens wat.

Kijk maar mee

Vliegenzwam

 Berkenzwam

Geschubde inktzwam 

Wafelzwam 

 Bundelzwam

Honingzwam

 Parasolzwam

Ik hoop dat ik alle namen goed onthouden heb.

Wat weet zo'n natuurgids toch enorm veel zeg, ik heb er echt bewondering voor, niet alleen over de paddenstoelen, maar ook over de bomen, de grassen, de mossen, de allerkleinste insecten en natuurlijk ook over de vogels die in de duinen voorkomen. Geweldig vind ik dat.De bronsttijd is weer begonnen, de mannetjes doen er weer alles aan om indruk op de vrouwtjes te maken, maar uiteindelijk is het het vrouwtje dat haar mannetje 'kiest'. Wist ik ook niet hoor...


En in deze tijd van het jaar zie je weer heel veel bessen aan de bomen en struiken, echt zo'n mooi gezicht...

De tweede zondag van de maand, elke maand, is er zo'n wandeling. Ik probeer de volgende keer zeker weer mee te gaan.

Fijne zondag,
liefs,
Mirjam

14 opmerkingen:

 1. Vroeg wandelen is zo heerlijk. En je ziet zoveel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's en leuk dat je de namen er bij hebt gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk Mirjam! Een wandeling met een natuurgids is inderdaad zoveel leuker. Ik sta er soms ook versteld van hoeveel mensen kunnen weten over de natuur. Heerlijk om zo vroeg op pad te gaan. Vorige week was het volle maan en mijn man was nog onderweg en hij appte me dat ik echt even moest gaan kijken. Toen de meiden nog weer beneden kwamen nadat ik ze had ingestopt heb ik ze nog even meegenomen om de maan te zien. Spannend zo laat nog naar buiten.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh al die paddestoelen, prachtig zeg! Het is leuk als je dan ook wat namen leert. Eigenlijk doen wij dat nooit met een gids mee, maar als ik het zo lees is het zeker een keer de moeite waard! Fijne zondag nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's. Wat is de natuur toch mooi. Elk jaargetijde heeft wel iets mooi's.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk zeg. In welk natuurgebied was je? De Amsterdamse waterleidingduinen?groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is er zo mooi, groot en divers. Altijd weer wat anders te zien. De vroege vogelwandelingen starten elke keer op een andere plek, bij De Zilk, zoals deze keer, of bij de Oase in Vogelenzang, of in Zandvoort. Groot gebied en veel te wandelen. Heerlijk.
   groetjes,
   Mirjam

   Verwijderen
 7. Mooi !!...hondjes waren na het park vanmorgen lekker lui...wij zijn daarna cabrio gaan rijden twas heerlijk....hapje gegeten genieten ❤️Fijne week liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie foto's van de paddenstoelen, Mirjam en wat leuk om al die namen te leren van een natuurgids. Ik ga het noteren, wil ook wel een keer meelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow je hebt er een hele studie van gemaakt, wat leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je weer mooie foto`s gemaakt Mirjam en knap dat je de namen hebt onthouden ik wist ook niet dat er zoveel soorten waren ik vind ze allemaal even mooi. groetjes mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk en je hebt er prachtige beelden van gemaakt....

  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie foto's! En nu heb ik gelijk weer wat paddenstoelen namen geleerd, hier heb ik ook nooit zoveel oog voor haha. Als je in de dierenwereld kijkt, zie je dat veel vrouwtjes het mannetje uitzoeken, grappig dat dit bij de herten ook zo is. Leuk zo'n vroege wandeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's van de herfstsfeer tijdens je ochtendwandeling en met een natuurgids erbij steek je veel op over het geen je op je pad tegenkomt,heel leerzaam.

  Recepten ontvangen waar je naar vroeg?

  Fijne zondag,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam